Saç Simülasyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Saç Simülasyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu, özellikle son dönemde saç dökülme sorunu yaşayan erkekler tarafından tercih edilen bir yöntem. Genellikle saç ekimi ile karşılaştırılan saç simülasyonu, bilinenin aksine saç ekim yöntemi değildir fakat saç ekiminden sonra tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanılır. Doğru ve düzenli uygulamalar sonucu saç ekiminden alınan faydanın ciddi oranda artırılmasını sağlar, ayrıca saçkıran gibi bölgesel dökülme sorunlarına da iyi bir çözüm olur. O halde saçları istenen görünüme getirmek için uygulanan saç simülasyonu nedir, ne değildir yakından inceleyelim…

 

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

Saç Simülasyonu Nedir?

Saç simülasyonu, kafa derisine kellik giderme ve renklendirme amaçlı epidermal mikropigmentasyon uygulandığı bir yöntemdir. En kaba tabirle kalıcı saç makyajı olarak geçen bu uygulamada küçük ve özel boya efektleri ile saç derisinin saç varmış gibi sık görünmesi sağlanır. Bu işlem sırasında kullanılan boya malzemeleri kafa kısmındaki iki deri arasına, özel iğneler yardımıyla enjekte edilir. Bir anlamda kafa derisinin illüzyon ile saç varmış gibi dolu görünmesi sağlanır. Dövme veya kalıcı makyaj gibi sanat dalı olan saç simülasyonunda, uygulama yapan kişinin uzmanlığı ve kullanılan ekipmanların kalitesi fazlasıyla önemlidir. Aksi halde istenen sonuç alınamayacağı gibi çeşitli komplikasyonlar da meydana gelebilir. Bu nedenle saç simülasyonu yaptırmadan önce uygulama yapan kişinin uzmanlığına ve sağlıklı ekipman kullanımına ekstra özen gösterilmesi gerekir.

 

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır? 

Saç simülasyonu, bir takım özel cihazlar aracılığı ile uygulanan bir renklendirme çalışmasıdır. Bu çalışmada kullanılan yapılar saç köklerine ve kullara benzer formdadır, dolayısıyla alınan sonuç da bir o kadar doğal ve gerçekçi olur. Uygulama ile amaçlanan ise yer yer seyrelen ve dökülen saçların yerini yapay şekilde doldurarak bir illüzyon yaratmaktır. Bu şekilde kafa derisi dolgun ve hacimli bir yapıya getirilir.

 

İşlem sırasında kullanılan enjeksiyonların steril ve sağlıklı olması gerektiğinden, bu ekipmanlar tek kullanımlık ve kişiye özel olarak seçilir. Simülasyon işlemi ise klasik bir dövme uygulamasından daha farklıdır ve özel cihazlar gerektirir. Öncelikle ortamın ve ekipmanların sterilizasyonu sağlanır ve kişinin ihtiyacına göre ilk seans başlatılır. Bu sırada uygulama yapılacak alan özel kremler ile uyuşturulur ve bu şekilde seansların ağrısız sızısız geçmesi sağlanır. Daha sonra özel bir boya maddesi kafa derisinin altına enjekte edilir. Kişinin ihtiyacına, bölgedeki açıklığa ve kullanılan malzemelere göre seans süresi 1,5 ila 2 saat arasında değişiklik gösterir. Seans sonrasında ise bölgede herhangi bir yara veya çizik oluşmaz bu nedenle kişi günlük hayatına ara vermek zorunda kalmadan hemen geri dönebilir.

 

Saç Simülasyonu Ne Kadar Süre Kullanılır?

Saç simülasyon uygulamalarının kalıcılığı oldukça değişkendir. Buradaki temel faktörler ise cilt nemi, cilt hassasiyeti, malzeme kalitesi, cilt genel durumu ve elastikiyeti olarak sıralanabilir. Saç simülasyonunun kalıcılığı kişiden kişiye değişiklik gösterse de her uygulama için ortalama 6 ay ila 2 yıl arası bir kullanım periyodu verilir. Kalıcılığın azalmasıyla birlikte dileyen kişiler daha önce simülasyon yapılmış bir bölgeye yeniden aynı işlemi yaptırabilir. Saç simülasyonunda kullanılan boya malzemeleri bir süre sonra vücuttan atıldığı ve sağlık açısından herhangi bir soruna neden olmadığı için aynı bölge üzerinden tekrar uygulama yaptırılmasının herhangi bir riski yoktur.

 

Ancak buradaki önemli konu saç simülasyonunun bir saç ekim tekniği olmadığı, aksine bir sanatkarlık olduğu konusudur. Saç ekiminde doğrudan saç köklerinin çoğaltılması ve kafa derisinde kalıcı bir saç dokusunun oluşturulması sağlanırken, saç simülasyonu ile hedeflenen aradaki seyreklikleri boya yardımıyla kapatmaktır. Ayrıca saç ekiminde yoğun ve saçsız bölgelerin bile kıllanması sağlanırken, saç simülasyonu genellikle yer yer dökülmüş ve ara seyreklikler olan kısımlar üzerinde uygulanır. Bu nedenle doğru ve kararında bir uygulama için bir uzmana danışılarak karar verilmesi önemlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir