Yüze Göre Doğru Saç Seçimi Nasıl Olmalı?

Günümüzde erkek modası, bakım ürünleri ve saç kesimleri en az kadınlarınki kadar zengin ve çeşitli. Kıyafetler ve diğer bakım ürünleri kişisel zevkler ile ihtiyaçları doğrultusunda şekillenirken, saç kesimler öyle değil. Çünkü her saç kesiminin herkese yakışmadığı bir gerçek ve burada önemli olan kriterler arasında saçların yapısı ve kalınlığı ile yüz şekli var. Sonuç olarak saç kesiminde belirleyici olan yüz şekli, doğru saçı arıyorsanız dikkate almanız gereken öncelikli faktörlerden. Peki sizin yüz tipiniz hangisi ve bu yüze en uygun saç seçimi nasıl olmalı? Gelin birlikte inceleyelim!

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

Yüz Şekline Göre Saç Modeli

Yüzünüze en uygun saç tipini bulmadan önce yüz tipinizin hangisi olduğunu öğrenmeniz gerekli. Bunun için elinize bir mezura alarak yüzünüzü ölçmeye başlayabilir ve sonuçları yüz şekli ölçüleriyle karşılaştırabilirsiniz. Bu konuda uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de stilistinize danışmaktır. Bütün bunlar doğrultusunda yüz tipinizi belirledikten sonra size en uygun saç kesimlerini incelemeye koyulabilirsiniz.

Yuvarlak Yüz 

Yuvarlak çene ve belirgin olmayan açılar ile yüz çizgilerine sahipseniz yuvarlak yüze sahipsiniz demektir. Yüzünüzün tombul olması ve yuvarlak olması farklı şey olduğundan, dairesel yüz açılardan ve keskin hatlardan yoksun bir yüz olarak da tanımlanabilir. Yuvarlak yüze en çok yakışan saç kesimleri, yüze keskinlik kazandıran ve yenilen yapılandırma sağlayan seçeneklerdir. Başın üst kısmında uzatılmış bir tepe ve yanlardan tıraşlanmış saçlar yuvarlak yüzlerle oldukça hoş çalışır. Pompadour gibi dikkat çekici tarzlara eklenen tam kare sakallar çene bölgesindeki yuvarlaklığı gizlemeyi sağlarken, yüzünüzü daha kesin bir hale getirir.

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

Uzun Yüz

Dikdörtgen yüz olarak da bilinen uzun yüzde temel sorun yüzün olduğundan uzun görünmemesini sağlamaktır. Bunun için uzunluğu üstte tuttuğunuz saç kesimlerinden hoşlanıyorsanız, altları çok kısaltmaktan kaçınmalı ve yüzün uzunluğunu vurgulamamasınız. Yanların aşırı kısa olmadığı ve üstte çok fazla uzunluğun bulunmadığı orantılı stiller uzun yüzler için en idealidir.

Kare Yüz

En ideal ve erkeksi yüz olarak kabul edilen kare yüze sahipseniz şanslısınız, fakat bu özel yüzü hangi saç modeliyle kullanacağınızı da iyi belirlemeniz gerekli. Kare yüz hemen hemen bütün saç kesimleriyle harika bir uyum yakalar ancak bu yüze en uygun modeller arasında kısa buzzcut tarzı yer alır. Bununla birlikte saçların çok kısa olması her zaman istediğiniz bir şey olmayabilir, bu durumda klasik ve düzgün saç kesimlerini kullanarak daha modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Kısa katmanlar, yandan ayırmalar ve hafif kirli sakallar kare yüzün keskinliğini vurgulayan seçeneklerdendir.

Kalp Şekli Yüz

Şakak ve saç çizgisi bölgesinde geniş, çeneye doğru daralan yüzler kalp şekli olarak ifade edilir. Bu yüz tipini daha orantılı göstermek için kullandığınız saç modelinin önemi oldukça fazladır. Çok sıkı kesimler çene darlığı ile alın genişliğini vurguladığından kalp şekli yüze uyum sağlamaz. Bunun yerine orta uzunluktaki hafif uzun saç modellerini tercih etmeniz gerekir.

Elmas Şekli Yüz

Elmas tipi yüz alın ve çenede dar, yanaklarda geniş olan yüzlere karşılık gelir. Erkeklerde en nadir karşılaşılan yüzlerden olan elmas tipi yüz için bazı özel saç kesim modelleri bulunur. Eğer siz de bu gruba dahilseniz, alın ve çene bölgesine genişlik veren modeller sizin için en iyisidir. Örneğin alna doku eklemek için hafif püsküller ve perçemler kullanmak, saçları kulakların arkasına sıkıştırarak yüz orantısını dengelemek yüzünüzdeki vurgu hedefini değiştirir. Böylece elmas şeklinden gelen kemik yapısını ortaya çıkarırken dar alın kısmını kapatır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir