2024 yılının rengi Peach Fuzz (Şeftali tüyü) olarak açıklandı!

2023 yavaş yavaş geride kalırken yeni yılın moda, tasarım ve güzellik trendlerini yakından etkileyecek ana renk de açıklandı. Hafif pembemsi yumuşak turuncu olarak tarif edilen “Peach Fuzz” veya diğer adıyla “Şeftali Tüyü”, Pantone tarafından 2024’ün rengi olarak açıklandı. Dünyanın farklı bölgelerindeki tasarım topluluklarını ve renk meraklılarını ortak bir temada buluşturma amacı ile seçilen Peach Fuzz; kadifemsi, nazik ve incelikli şehvetli yapısı ile öne çıkarken moda dünyasını ve stil trendlerini de şimdiden şekillendirmeye başladı. Peki yeni yılda daha çok göreceğimiz Peach Fuzz hakkında neler bilmeliyiz?

Neden Peach Fuzz?

Peach Fuzz, Pantone Renk Enstitüsü tarafından “yılın rengi” olarak kabul edilen 25. renk özelliğine sahip. 1999 yılından beri renk uzmanlarından oluşan özel bir ekibin sanat, moda, tasarım, film, teknoloji ve seyahat gibi birçok sektöre yön veren renkleri inceleyerek çağın ve dönemin şartlarını en iyi yansıtan tonu bulması şeklinde gerçekleşen süreç bu yıl sıcak ve davetkar Şeftali Tüyü’nün birinciliği ile sonuçlandı. 

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

2023’e damga vuran olaylardan ve global gelişmelerden etkilenerek, yaklaşması beklenen güncellemeler hakkında fikir veren renk, aynı zamanda özel tahmin araçlarının kullanımını ve renk psikolojisi uzmanlarının ortak çalışmalarını da kapsıyor. Yapılan bütün araştırmalar sonucu tek bir tona indirgenen bu yumuşak renk, zarif ve hassas yapısı ile taze başlangıçları ve şefkat hissini vurguluyor. 

Teknoloji kullanımındaki artış ve modern dünyanın getirdiği ikili ilişki problemleri gibi birçok toplumsal deneyimden de etkilenerek belirlenen Peach Fuzz esasında insani bağların, paylaşımın, empatinin ve iş birliğinin önemini sembolize ediyor. Barındırdığı bu önemli mesaj ile duygular üzerinde etkili olarak toplumsal sorunları çözmeyi ve insanları birleştirmeyi hedefleyen renk, moda ve tasarım alanında da çok daha sıcak, canlı ve rahat bir dünyaya geçiş yapılacağının haberini veriyor.

Peach Fuzz Modasına Hızlı Bakış

Peach Fuzz; tat alma, görme, koklama ve dokunma duyuları arasında simbiyotik bir ilişki kurarak bütün tasarım alanlarında iyi bir zevki çağrıştırırken, insanları ve moda dünyasını daha şefkatli olmaya da itiyor. Her şeyin giderek hızlandığı bir çağda anda kalarak bir an duraklamayı ve kendine vakit ayırmayı vurgulayan rengin, modadaki ilk etkisi rahatlığın ve esnekliğin yanında. Bu nedenle birçok sektör liderine göre bu nazik ve besleyici renk, pembe ve turuncu kombinasyonlarının arttığı hızlı ve dinamik bir sokak modasına dönüşebilir. 

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!

Online Randevu Alın

Sneakerlardan tüvit ceketlere, eşofman altlarından kazaklara ve eteklerden aksesuarlara kadar giyim modasının her bileşeninde gerek detay, gerek ana renk olarak vurgulanması beklenen Peach Fuzz; özellikle maribou tüyler, vintage satenler ve ipekler ile birlikte muhteşem bir uyum yakalayabilir. Daha yüksek kontrastlı bir görünüm arayanlar içinse aynı zenginliği ve çarpıcılığı yansıtan koyu maviler, zümrüt yeşiller ve enerjik morlar ile süslenebilir. 

Renk uzmanlarına göre; “zorlu zamanların ortasında hissedilen en temel insani arzuların bir yansıması” olarak ifade edilen Peach Fuzz, kendi başına da gayet yeterli ve sofistike. Özellikle monokromatik kıyafet tercihlerinde cesur duruşuyla öne çıkması beklenen bu ton, aynı renk ailesinden benzer renklerde ve farklı dokularda elemanlar ile birlikte kombinlendiğinde görünüme derinlik katabilir. Zahmetsiz bir şıklık için ise; bej, ekru, karamel ve taba gibi nötr tonlarla beslenebilir.

Özetle; her duruma, tarza ve stilen abartısız ve yumuşak bir geçiş şansı sunan Peach Fuzz, bu yıl modanın her alanında karşımıza daha çok çıkacak cana yakın fakat zarif ve abartısız bir renk tonu. Bir çift klasik jean ile birlikte bile rahat ve şık görünmek isteyenler içinse oldukça ideal.

Siz de yeni yılın trendlerini en erken yakalayanlar arasındaki yerinizi almak ve güncel gelişmeleri kişisel tercihlerinizle sentezleyerek en doğal sonuçları elde etmek isterseniz; buradan Cut Labs profesyonellerimize ulaşarak size özel saç, sakal ve stil önerileri alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir